dimarts, 26 d’abril del 2016

L'energia renovable és el conjunt de fonts d'energia que periòdicament es troben a disposició dels humans i que aquests són capaços de transformar en energia útil. Teòricament són inesgotables, ja que majoritàriament provenen de l'energia del sol. Considerem que es regeneren, o es renoven, naturalment de manera més ràpida a la velocitat  que les consumin. Alguns exemples en són l'escalfor solar, el vent, les marees i l'escalfor dins la terra
En general són fonts d'energia dispersa o molt poc concentrada, per exemple només un 5% de la irradiació solar és absorbida al sol i encara menys, un 0,3%, és absorbida per les plantes. Moltes depenen de la geografiai del clima, de manera que no tots els sistemes de qualsevol tipus d'energies renovables es poden instal·lar a qualsevol indret. Una altra característica força general és que és aleatòria, és a dir variable i no controlable en el temps i també en l'espai. Això fa que sigui imprescindible l'ús de sistemes d'emmagatzematge d'energia, que la guarden a mesura que es genera, per un temps més o menys limitat, perquè sigui usada segons la demanda del seu consum
INCONVENIENTS
 
-Gran inversió en les seves infraestructures.
-Requereixen un bon manteniment.
-Són una font energètica desconeguda per la població.
-Impacte Visual



dijous, 21 d’abril del 2016

           

            Conclusió

 Com a conclusió podem dir que les noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació han evolucionat espectacularment en els últims anys, a causa especialment a la seva capacitat d'interconnexió a través de la Xarxa. Aquesta nova fase de desenvolupament va a tenir gran impacte en l'organització de l'ensenyament i el procés d'aprenentatge. L'acomodació de l'entorn educatiu a aquest nou potencial i l'adequada utilització didàctica del mateix suposa un repte sense precedents. S'han de conèixer els límits i els perills que les noves tecnologies plantegen a l'educació i reflexionar sobre el nou model de societat que sorgeix d'aquesta tecnologia i les seves conseqüències.

dimarts, 19 d’abril del 2016

   

    Tecnologies sostenibles

Quan es planteja la contribució de la tecnociència a la sostenibilitat, la primera consideració que cal fer és qüestionar qualsevol expectativa de trobar solucions purament tecnològiques als problemes a què s'enfronta hui la humanitat. Però, de la mateixa manera, cal qüestionar els moviments anti-ciència que descarreguen sobre la tecnociència la responsabilitat absoluta de la situació actual de deteriorament creixent. Molts dels perills que se solen associar al "desenvolupament científic i tecnològic" han posat al centre del debat la qüestió de la "societat del risc", segons la qual, com a conseqüència d'aquests desenvolupaments tecnològics que actuals, creix cada dia la possibilitat de que es produeixin danys que afectin una bona part de la humanitat i que ens enfronten a decisions cada vegada més arriscades (López Cerezo i Luján, 2000).

 

Impacte ambiental de la tecnologia

Impacte ambiental de la tecnologiaDes dels temps prehistòrics les persones han obtingut recursos per caçar, protegir-se, etc., de la natura. La naturalesa és capaç de renovar molts recursos naturals si es consumeixen a un ritme adequat, però altres recursos no poden renovar-se. Per exemple, el petroli i el carbó triguen a formar-milions d'anys. No obstant això, des de l'època de la Revolució Industrial, les persones hem consumit la major part de les reserves mundials d'aquests combustibles fòssils. Durant molt de temps les necessitats industrials i tecnològiques s'han satisfet sense prestar atenció als possibles danys causats al medi ambient. Ara sembla que almenys es coneixen aquests danys; només falta posar els mitjans al nostre abast per evitar-los.La tecnologia al servei del medi ambientLa ciència i la tecnologia també poden servir per ajudar a la conservació del medi ambient. Alguns exemples són la predicció d'incendis forestals, el reciclatge de determinats materials o la utilització de fonts d'energia alternatives.• La predicció i l'extinció d'incendis forestals es porta a terme mitjançant satèl·lits artificials. Els moderns mètodes de detecció permeten advertir la presència d'incendis poc temps després de produir-se.• El reciclatge de determinats productes, com el vidre, el paper, etc., pot evitar la sobreexplotació d'algunes matèries primeres (fusta, etc.).• Les fonts d'energia renovables, com l'energia solar, l'eòlica o la geotèrmica no s'esgoten i, en general, contaminen menys que les fonts no renovables, com el carbó o el petroli.Si no es reciclen i té cura del medi ambient es donarà Catàstrofes ambientalsEl desenvolupament d'algunes activitats tecnològiques posa en perill ecosistemes determinats. Alguns desastres importants són els causats pels accidents de petroliers o les fuites radioactives.Els accidents de petroliers tenen unes conseqüències nefastes per a l'entorn marí en què tenen lloc. Les marees negres produïdes poden danyar considerablement a les poblacions de peixos, aus marines, etc., de la regió afectada.Els fuites radioactives són molt perillosos. Poden afectar la salut de les persones d'una àmplia zona geogràfica. A més, Els efectes radioactius romanen molt de temps, ja que poden produir malformacions d'origen genètic en els nadons. Però encara que aquests desastres danyen profundament el medi ambient, cal preocupar-se també per aquelles activitats que, fins i tot desenvolupant-se amb normalitat, afecten la flora, la fauna o el paisatge d'una regió.

divendres, 15 d’abril del 2016

 

   L'impacte de la tecnologia

   Des dels orígens de la humanitat, el creixement i expansió de la població, i per tant de la societat en el seu conjunt, ha originat l'aparició de diferents tecnologies.Aquestes tecnologies, en la seva major part, han facilitat el desenvolupament de la societat i ens han dotat d'eines per afrontar problemes que, fins aleshores, no tenien solució amb els mitjans existents en aquell moment.En l'actualitat, les tecnologies que en major mesura estan influint en la societat, són les relacionades amb la informàtica i les comunicacions, en què destaquen principalment dos: Internet i les comunicacions mòbils. De fet es diu que estem en un nou tipus de societat denominada Societat de la informació.La importància d'aquestes tecnologies no es queda relegada a un segon pla, ja no són una mera eina de comunicació o treball, sinó que a dia d'avui són una de les causes fonamentals del canvi estructural de la societat. Aquest canvi el podem veure tant a nivell econòmic, on les noves tecnologies constitueixen un dels motors fonamentals del creixement, com en les relacions socials, que han canviat radicalment en els últims anys.Si ens parem a reflexionar sobre els canvis sorgits en la societat derivats de les noves tecnologies, la primera idea que ens ve al cap és el gran avanç que suposa tant a nivell laboral com personal i social. 




dijous, 14 d’abril del 2016

 

Efectes socials de la tecnologia

Durant el segle XX la temàtica general de la relació entre el canvi social i la tecnologia ha adquirit un protagonisme sense precedents en la història, fonamentalment entre sociòlegs, economistes, filòsofs i historiadors. La tendència a destacar el paper exercit per la tecnologia en les transformacions socials i els nombrosos estudis sobre els efectes i conseqüències socials d'innovacions tecnològiques específiques, culminen en la tesi del determinisme tecnològic: la idea que la tecnologia és, senzillament, el motor de la història.

El determinisme tecnològic sosté que la tecnologia, en les seves diverses formes, és, ha estat i serà la base sobre la qual s'erigeix qualsevol tipus de societat. Són nombrosos els autors que, des de disciplines molt diferents, han defensat i defensen encara aquesta tesi. A més, la idea sembla haver arrelat profundament en l’imaginari contemporani i és fàcil detectar-ne la presència implícita o explícita en la major part de discursos o opinions sobre la societat actual o sobre la nostra cultura tecnològica.

És útil distingir entre dues idees o tesis que sovint apareixen superposades en els discursos i enfocaments deterministes tecnològics. D'una banda, la idea de l'autonomia de la tecnologia i, de l'altra, la del determinisme tecnològic en sentit estricte.


 Resultado de imagen de obsesion con los moviles

 

Invents transcendentals en la resolució de problemes de la humanitat.

Les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC o NTIC per a noves tecnologies de la informació i de la comunicació o IT per a «Information Technology») agrupen els elements i les tècniques utilitzades en el tractament i la transmissió de les informacions, principalment d'informàtica, Internet i telecomunicacions. Per extensió, designen el sector d'activitat econòmica.

L'ús de les tecnologies d'informació i comunicació entre els habitants d'una població ajuda a disminuir el buit digital existent en aquesta localitat, ja que augmentaria el conglomerat d'usuaris que utilitzen les TIC com a mitjà tecnològic per al desenvolupament de les seves activitats i per això es redueix el conjunt de persones que no les utilitzen.


La tecnologia des de 1915 fins als nostres dies.

El 1915 fou el començament de les dues guerres mundials provocades justament per la gran quantitat de recursos tecnològics. Entre els invents està l'hidroavió que pot aterritzar en l'aigua, la bomba aerea, la cremallera(s'usa en els calçons), l'acer inoxidable, els semàfors, la transfusió de sang, moltes armes, el detergent, l'helicopter, l'avió, el secador, l'insulina , el cinema, micròfon, televisor, coet,el televisor, el paraigües i els supermercats.

 Resultado de imagen de primerhidroaviónHIDROAVIÓ


 Resultado de imagen de LA BOMBA AEREA BOMBA AEREA


Resultado de imagen de PRIMERA CREMALLERA CREMALLERA

Resultado de imagen de PRIMER HELICOPTERHELICOPTER